Главная » 2011 » Апрель » 13 » GIBSON HARP гітари
17:47
GIBSON HARP гітари
У 1903 році Gibson гітари-арфи були дорогими, і ця унікальна модель виходила в чотирьох різних серіях:

  • Стиль R;
  • Стиль R1;
  • Стиль U;
  • Стиль U1;

    R

    Це була найпростіша гітаро-арфа від Gibson 1903 року. Ціна в тогорічному каталозі була $ 195,03. На ній було 6 простих струн і 6 низьконалаштованих: F, G, A, B, C, D(у порядку зростання) З загальною довжиною 43 ¾ дюйма, шириною 17 7 / 8 дюйма і максимальної глибиною 5 ¼ дюйма, ця гітара, ймовірно, здавалося, гігантом у світі гітар! У головці грифу було інкрустовано півмісяевий і зірковий мотив (як і у всіх тогочасних Гібсонах) Рекомендоване налаштування струн арфи було від D до F, у той час коли F була на октаву нижчою першого ладу струни Е. Покраска була простою: прозорий помаранчевий лак.

    Але така конструкція не "прожила" дуже довго і деякі зміни були зроблені: тюнери, як у банджо були замінені. Гравірування із чорного дерева стає стандартом на голові грифу. Маркери ладів були замінені на прості точки для 5, 7, 9 і 15-их ладів і подвійні точки для 12-го і 17-го ладів.

    R1

    R1-це прикрашена R-модель, що каштувала $ 221,63. Дека із чорного дерева проходила акуратну поліровку. Бридж, як і голова грифу, різьблений, орнаментований вручну. Овал навколо резонатора прикрашений перламутровою краскою. Зміни з R до R 1 проходили декілька років , причому важко сказати, чи не стала одна модель іншою внаслідок трансформації.

    U

    При ціні $ 265,96, ця, якщо можна так сказати, арфо-гітара Gibson називалась "18-string harp guitar" і була справжнім монстром із загальною довжиною 48 дюймів, 21 дюйм шириною, гітара масштабі від 27 ¼ дюйма, як сучасні гітари баритон, і максимальною довжиною 35 ½ дюймів для суб-басових арфових струн. Як ви помітили, загальна кількість струн збільшилась на 6 і тепер їх 18. Решта гітари дуже близька до стилю R1. Тональність дванадцяти струн арфи починаючи з мі-бемоль.

    U1

    Знову ж таки стиль U1 – це модифікований U. Гітара коштувала $ 354,60, що було досить дорого для того часу. Гриф має складний декор з вазонами, птахами і виноградною лозою. Навіть маркери ладів мають інший дизайн. Навколо резонатора вже подвійні кільця з візерунками, виконаними у тому ж стилі. Приклади, які збереглися до сьогоднішнього дня є шедеврами декору. Інструменти, які збереглися до сьогодні є справжніми шедеврами дизайну.

    Ось, щоб ви змогли уявити наскільки це незвичайні гітари, погляньте))

Просмотров: 1519 | Добавил: Jagstang | Теги: U Harp, Harp, Gibson 1918 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 Dein  
0
Прикольні штуки, я й гадки не мав, що таке випускали. Розширений діапазон за рахунок додаткових басових струн - це нагадує Warr guitar - http://www.youtube.com/watch?v=661o2rN2srI . Думав, що божевілля з великою кількістю струн розпочалося з появою прогресиву і несамовитих джазменів-експериментаторів.

Имя *:
Email *:
Код *:

Меню

Login

Опрос

Какой фирмы у вас гитара?
Всего ответов: 116

Ucoz шаблоны для блога